Informació inici de curs i autoritzacions 2020-2021.

Com accedirem al centre?

INICI DE CLASSES CURS 2020-2021 (15 DE SETEMBRE) DE LES 8.00h A LES 14.30h. (HORARIS I LLISTES DE GRUPS)

DECLARACIÓ RESPONSABLE (menors 18anys) DECLARACIÓ RESPONSABLE (majors de 18 anys) (models modificats) El Departament d’ Ensenyament ha modificat el model de declaració responsable. Cal enviar-la per correu electrònic al centre o de forma presencial com a màxim abans del 15 de setembre

Més informació:

INFORMACIÓ SALUT-ESCOLA CARTA A LES FAMÍLIES.

INFORMACIÓ SALUT-ESCOLA ANNEX FAMÍLIES.

LLISTA DE COMPROVACIÓ DE SIMPTOMES.

Accés iEduca i descàrrega app ieduca tokapp

Autoritzacions necessàries per al curs 2020-2021

El llibre del mes: gener 20210

GENER 2021

Noel et busca, Àngel Burgas

Sinopsi:

L’Enric es desperta a l’hospital. No recorda gairebé res i només sent un dolor intens per tot el cos. Un desconegut afirma coneixe’l i haver compartit pis amb ell. Però tot i la desorientació és capaç de detectar que alguna cosa no va a l’hora… si no, perquè hi ha d’haver vigilància policial a la porta de l’habitació? Perquè el desconegut li escriu una nota on diu: «Noel et busca»? Perquè li diuen que té petits senyals de cirurgia facial? Només els imcomprensibles records que li retornen poden posar llum a totes aquestes incògnites abans que el passat no l’atrapi i l’engoleixi.

DESEMBRE 2020

El comando Gorki, Fernando Lalana

Sinopsi:

El incidente conocido como“El Incidente”aconteció el 25 de septiembre de 1923, en la Siberia Occidental rusa. Calcinó una superficie de casi veinte hectáreas de un suelo improductivo y helado, pero alguien en Moscú dio importancia a ese hecho. Y ese alguien no fue otro que el camarada Stalin, recientemente elegido secretario general del partido bolchevique. Casi veinte años después, los veintitrés alumnos del internado Gorki, un colegio para chicos superdotados, en medio de la taiga siberiana, descubren una mañana que están solos: ni rastro del bedel, ni los profesores, ni el director… Su investigación por las instalaciones les lleva a diversas hipótesis, desde un experimento, a un ataque enemigo con algún arma química. Sin embargo, nada les sorprenderá tanto como descubrir que, apenas a seis kilómetros, existe una sección femenina del colegio Gorki. Juntos, este grupo de jóvenes irá desvelando la inquietante trama que les había sido ocultada.

NOVEMBRE 2020

El cercle escarlata, César Mallorquin

Sinopsi:

Una vegada, ja fa molt de temps, vaig veure un fantasma. I despres, quatre anys mes tard, en vaig veure un altre. El primer fantasma era amable, fins i tot feia bona olor. De nards. Era l esperit de Beatriz Obregón; gràcies a ella vaig trobar les Llàgrimes de Shiva, un collaret extraordinari que havia estat perdut durant setanta anys. El segon fantasma va ser molt menys amable. Feia por i, sens dubte, no feia olor de nards precisament. Vaig tenir una topada desagradable amb ell a la Mansió Kraken, poc despres de sentir a parlar per primera vegada del Cercle Escarlata, una obscura i sinistra secta tan antiga com el temps. Aixo va passar l estiu de 1973, quatre anys despres de la meva estada a Villa Candelaria, la casa dels oncles i de les cosines, els Obregón. AIXÍ COMENAA LA CONTINUACIÓ DE LES LLÀGRIMES DE SHIVA. T APASSIONARÀ!

SETEMBRE 2020

La llum de les fondaires, Frances Hardinge.

Sinopsi:

ELS DÉUS DE LA MIRÍADA EREN TAN REALS COM ELS LITORALS I ELS CORRENTS, I TAN DESPIETATS COM ELS VENTS I ELS REMOLINS. DE SOBTE, UN DIA VAN ALÇAR-SE PER COMBATRE ENTRE ELLS FINS A LA MORT, VAN SEGAR LA VIDA DE MOLTS CENTENARS D’ILLENCS I VAN TRANSFORMAR LA MIRÍADA PER SEMPRE. ALS CARRERS BIGARRATS DE LA CAPITAL DE L’ILLA DE REDAMA FAN VIDA EN HARK I EL SEU AMIC JELT. VIUEN DEL QUE ARREPLEGUEN SUBMERGINT-SE AL MAR A LA RECERCA DE RESTES DELS DÉUS I RECORREN AL SEU ENGINY PER TROBAR QUALSEVOL COSA QUE ES PUGUI VENDRE. PERÒ SOTA LES ONADES N’APAREIX DE SOBTE UNA QUE DESAFIA A QUI TINGUI PROU CORATGE PER FER-SE-LA SEVA. UNA COSA VALUOSA. UNA COSA PERILLOSA.

ESTIU 2020 (Gaudiu de l’estiu!!!)

Un estiu a Borneo, PILAR GARRIGA

Sinopsi:

En Martí, per qüestions familiar, ha d’anar a passar l’estiu amb la seva tieta Rosa, a Indonèsia. La Rosa és veterinària i treballa en una clínica, al costat de la selva de Borneo, on té cura de més de 180 orangutans, amb l’ajut de cent daiaks, els indígenes de l’illa. En Martí primer no hi vol anar, però després d’uns esdeveniments inesperats, decideix viatjar fins a la selva, on viurà moltes aventures i coneixerà el rei dels orangutans, en Kosasi, les mares adoptives que tenen cura dels orangutanets més petits, l’Eso, un cuidador que l’ajudarà en les seves tribulacions, i un munt d’orangutanets amb qui passarà un estiu ple d’emocions i vivències noves. En Martí, a nivell personal, experimentarà un gran canvi en la seva vida durant aquest estiu a Borneo. Deixarà de ser un noi despistat, que sempre està a la lluna i que mai no té interès per les coses, i es tornarà més madur, més conscient i amb ganes de fer moltes coses. Aquesta novel·la està basada en la realitat. L’autora s’ha inspirat en la seva germana Rosa, que és veterinària, especialitzada en primats i que durant cinc anys ha treballat en una clínica d’orangutans a Borneo.

JUNY 2020

ATLAS DE LOS LUGARES LITERARIOS, Cris F. Oliver

Sinopsi:

Un libro para llegar a los lugares de cuyas páginas te enamoraste. Un precioso álbum repleto de magia ilustrado por Julio Fuentes.

¿Conoces todos los pasadizos secretos de Hogwarts? ¿Cada rincón del reino de Narnia? ¿Podrías situar la Comarca en el mapa de la Tierra Media sin miedo a equivocarte? ¿Has probado todas las golosinas de la Fábrica de Chocolate o tomado el té con el Sombrerero Loco? ¿O prefieres darte una vuelta por la Ciudades de Papel que no aparecen en los mapas? Si tú también te has perdido alguna vez entre las páginas de un libro, este atlas ilustrado con mapas y detalles será tu guía para volver a esos lugares que te atraparon. Girando la segunda estrella a la derecha o siguiendo el camino de baldosas amarillas, descubrirás mundos que solo existen donde las palabras se juntan y de los que no querrás regresar nunca jamás.

MAIG 2020

EL DIARIO DE ANNE FRANK, Anne Frank

Anne Frank: Jueva alemanya famosa pel seu diari, testimoni del temps viscut en un amagatall fugint de la persecució nazi.

Sinopsi:

El seu pare, l’home de negocis Otto Frank, es traslladà a Amsterdam amb la seva dona Edith i les dues filles, Margot i Anne, l’any de la presa del poder de Hitler a Alemanya (1933). Després de l’ocupació nazi dels Països Baixos (1940), el juliol del 1942 Margot rebé una notificació que n’ordenava el trasllat a un camp de treballs forçats. Juntament amb una altra família jueva, els Van Pels, des del 6 de juliol visqueren amagats en un annex camuflat d’un domicili particular, ajudats per alguns gentils, entre els quals hi havia Miep Gies, una amiga de la família Frank……

ABRIL 2020

LAS LLÀGRIMES DE SHIVA, Cesar Mallorquí

Sinopsi:

Una vegada, ja fa molt de temps, vaig veure un fantasma. Sí, un espectre, una aparició, un esperit; ho pots anomenar com vulguis, el cas és que el vaig veure. Va ocórrer el mateix any que l’home va arribar a la Lluna; i, tot i que va haver-hi moments en què vaig passar por, aquesta història no és el que se sol denominar una novel·la de terror. Tot va començar amb un enigma: el misteri d’un objecte molt valuós que va estar perdut durant set dècades.

MARÇ 2020

SIETE DÍAS,  Layla El Mezouary Anoujja.

Sinopsi:

¿Siete días son suficientes para que la persona más fría se enamore?

Hace cinco siglos el mundo se dividió en dos partes: Homatonía, lo que antiguamente era América, donde residen los hombres; y Femtanía, antiguamente continentes llamados, Europa, Asia y África, donde habitan las mujeres. Bajo ningún concepto los hombres y las mujeres pueden relacionarse, a excepción de una semana al siglo, llamada Semana del Permiso, en la que ambos pueden viajar libremente por el mundo y establecer relaciones con una simple condición: no reproducirse.

El sueño más grande de Alan, un chico aventurero y curioso, es viajar a Femtanía para comprobar la teoría del amor. Quiere saber por qué nunca ha podido enamorarse de un chico y averiguar si siente lo mismo por las mujeres. No obstante, lo que encuentra no es precisamente lo que esperaba.

Grace, en cambio, es una chica fría y desconfiada que vive en un castillo ubicado en una isla en el norte de Femtania. Vive sola y aislada, pero una inesperada visita hará que los sueños de su niñez renazcan a raíz de algo que nunca antes había experimentado.

Desde que se cruzan, sus destinos se atan para siempre, sin olvidar lo que han vivido durante los mejores días de su vida. Sin poder deshacerse de los recuerdos de esos días inolvidables. Concretamente, siete días.

FEBRER 2020

HISTÒRIA D’AMOR A SARAJEVO, JAUME BENAVENTE.

Sinopsi:

La Selma té disset anys i viu amb la seva família a Bascarsija, un barri de Sarajevo. La guerra està destrossant la ciutat, els bombardejos i els franctiradors escampen la por i l’horror per un lloc que abans era ple de vida. Per a una noia de disset anys aquesta és una realitat molt diferent de la que esperava viure, apendrà a ocupar-se dels seus i sobretot aprendrà a estimar com mai havia imaginat.

GENER 2020

EL RETORN DE SHERLOCK HOLMES. RELATS, III  ARTHUR CONAN DOYLE

Sinopsi: 

Aquest volum reuneix algunes de les històries més conegudes de Sherlock Holmes, entre les quals «La casa deshabitada», «Els ballarins», «El ciclista solitari», «Els sis Napoleons» i «La segona taca», que clou el volum.
Conté un epíleg de Josep Lluís Martín Berbois amb documentació inèdita sobre els relats que apareixen en aquest volum.

DESEMBRE 2019

El príncep de la Boira,  Carlos Ruiz Zafón

Sinopsi: 

La família Carver es trasllada a viure a una nova casa situada en un poblet petit al costat del mar per culpa de la guerra que hi ha a la ciutat. En Max, el protagonista, que acaba de fer 13 anys, coneix en Roland, un noi de setze o disset anys amb qui de seguida es fa amic i van a bussejar junts amb la germana gran d’en Max, l’Alícia. La casa nova resulta ser molt misteriosa i es diu que fa temps, allà hi vivia una parella amb un fill, en Jacob, que va morir ofegat a la platja.

Els tres amics van voler conèixer el passat de la casa, ja que despertava gran intriga, i van anar a veure l’avi d’en Roland, que vivia des de feia molt temps al far i sabia tota la història. En Víctor Kray els va explicar que de petit, en Caín o Príncep de la Boira, un mag malèfic, va complir un desig al seu amic (d’en Víctor) però ell, com que no li va tornar el favor, el va matar. En Kray, es pensava que ja no tornaria a veure en Caín, però es van retrobar en una fira on ell anava amb un amic de la universitat. El seu amic li va demanar en Caín que volia casar-se amb la noia que li agradava i a canvi li prometia el seu primer fill.

NOVEMBRE 2019

Cicatriz,  Juan Gómez-Jurado

Sinopsi:

Simon Sax podría ser un tipo afortunado. Es joven, listo y está punto de convertirse en multimillonario si vende su gran invento -un asombroso algoritmo- a una multinacional. Y, sin embargo, se siente solo. Su éxito contrasta con sus nulas habilidades sociales.

Hasta que un día vence sus prejuicios y entra en una web de contactos donde se enamora perdidamente de Irina, con la inexperiencia y la pasión de un adolescente, a pesar de los miles de kilómetros que los separan. Pero ella, marcada con una enigmática cicatriz en la mejilla, arrastra un oscuro secreto.


OCTUBRE 2019

La dona de gris, Anna Maria Villalonga
Editorial: Llibres del delicte

Sinopsi:

Una dona normal i corrent, sense cap atractiu especial, en definitiva, una dona grisa, amb un mocador al coll, és observada i assetjada per un home… Una persecució pel barri de Sants, per la Barcelona més anònima i grisa, però alhora, és l’escenari d’una novel·la intensa, plena de profunditat psicològica i girs inesperats. Un viatge a l’interior d’uns personatges aparentment anodins superats cruelment per la realitat que els envolta.
No us perdeu la primera novel·la d’aquesta autora, que ha superat qualsevol expectativa i ha deixat els lectors amb ganes de seguir llegint-la.

Renovació extraordinària Consell Escolar de Centre 2020

Benvolgudes famílies,

Com sabeu, el Consell Escolar és el màxim òrgan de decisió del Centre. Aquest està format per la direcció del Centre i per representants dels diferents sectors de la comunitat educativa (Ajuntament, professorat, AMPA, pares i mares, alumnat i PAS).

Enguany s’havien de celebrar les eleccions per a la renovació parcial dels consells escolars, que s’organitzen el mes de novembre dels anys parells en els centres educatius.

El Departament d’Educació, atesa la situació de la pandèmia a Catalunya, ha pres la resolució d‘ajornar per un any la convocatòria d’aquestes eleccions, a fi de minimitzar el risc de contagi entre la població i preservar l’escola com un entorn segur.

Així, els i les representants dels diferents sectors que havien de ser objecte de renovació, se’ls prorrogarà el mandat fins a la celebració de les eleccions.

No obstant, en el nostre cas particular, dels/de les representants del sector pares i mares, en aquests moments, només en tenim 2 dels 4 possibles (dues representants han deixat de ser-ho perquè els/les seus/ves fills/es el mes de juny han acabat els seus estudis a l’institut i no tenim cap altre/a candidat/a en la llista d’espera de les darreres eleccions).

Donada aquesta situació, el Consell Escolar del Centre ha decidit obrir un termini de 15 dies (del 16 al 30 de novembre, ambdós inclosos) per tal que qualsevol pare o mare, que vulgui ser representant del sector pares i mares, pugui presentar la seva candidatura. Per tal de presentar-la, s’ha d’emplenar el model adjunt i enviar-la de manera telemàtica (correu electrònic a l’adreça a8021788@xtec.cat) o presentar-la de manera presencial en la secretaria del centre.

Un cop finalitzat aquest termini de presentació de candidatures, es farà un sorteig entre les candidatures presentades per tal de triar 2 representants.

Aquests representants ho seran fins que es celebrin les properes eleccions de renovació dels consells escolars (previsiblement el mes de novembre del proper curs).

Des de la direcció del centre us animem a presentar la vostra candidatura donada la importància de què tots els sector de la comunitat educativa estiguin representats en el Consell Escolar del Centre.

Cordialment,

J. Diego López

Director de l’Institut Montserrat Miró i Vilà

Preguntes freqüents sobre la COVID-19

Benvolgudes famílies,

A la portada de la pàgina web del centre teniu informació de la Normativa d’accés al centre curs 2020-2021 i accés a diversos enllaços d’informació per estar al dia de la gestió de la COVID-19.

És important que consulteu la informació de les pàgines web Salut/Escola i Escola Segura de la Generalitat, per tal que estigueu informats i així es pugui actuar coordinadament i amb seguretat si es produeix un cas de sospita o un cas positiu entre el personal o l’alumnat del centre.

Aquí teniu un recull de la informació actualitzada que hem considerat més rellevant.

Què he de fer si hi ha un cas positiu a la classe del meu fill o filla?

Un cop la persona que ha estat positiva per COVID-19 ja s’ha aïllat de la resta del grup:

L’alumnat pot continuar al centre fins que s’acabi la jornada lectiva. (tot i que des del centre sempre procurem informar a les famílies si el cas s’ha detectat a la tarda o bé enviar-les cap a casa durant el matí a partir de la recomanació de la gestora COVID del nostre centre.)

S’extremaran les mesures perquè el grup estable no tingui contacte amb altres grups.

Des del centre educatiu s’informarà a les famílies del lloc i l’hora en què es faran les proves PCR de control. Sempre que sigui possible, es desplaçarà una unitat mòbil al centre. L’alumnat, el dia de la prova PCR pot venir acompanyat o no a l’institut, però entrarà sol al recinte del centre per a fer-se la prova i sortirà cap a casa un cop finalitzada aquesta. Per consultar el resultat de la PCR registreu-vos a La meva salut,

Un cop acabin la jornada a l’escola o a l’institut, els alumnes han d’anar directament a casa per iniciar la quarantena (no poden realitzar les activitats extraescolars).

Els pares, mares, germans o germanes no han de fer quarantena: “els contactes dels contactes no són contacte”. Només hauran de confinar-se si la prova de control del fill o filla surt positiva.

Què he de fer si el meu fill o filla té símptomes fora de l’escola?

Si els símptomes apareixen fora de l’horari escolar contacteu amb el vostre CAP de referència. Una via per fer-ho és l’eConsulta de La Meva Salut.

 Si són símptomes greus, truqueu al 061 o aneu al Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP).

Recordeu que, en cap cas, el vostre fill o filla pot anar a l’escola amb símptomes de COVID-19. Consulteu la normativa de centre

Què he de fer si hi ha un “cas sospitós” i/o positiu a la família?

Cas sospitós és quan una persona té símptomes de COVID-19 i està pendent d’obtenir els resultats d’una prova PCR.

 Els familiars convivents que pertanyin a l’àmbit escolar (germans i pares i mares que siguin professors) han de fer quarantena a l’espera dels resultats de la PCR del cas. Si el resultat és negatiu: els convivents poden tornar a l’escola.

Quin és el protocol per tornar a l’escola després d’una PCR?

Per a l’alumnat que han donat  negatiu en la prova PCR: La quarantena finalitzarà segons el dia indicat per epidemiologia (generalment 10 dies des del contacte amb el positiu). Per tant, el següent dia lectiu es podran reincorporar a l’institut, sempre i quan no presentin símptomes les últimes 72h.  

Per a l’alumnat que ha donat positiu en la prova PCR: no es podran reincorporar i hauran de seguir les instruccions de Salut (pel que respecta a la quarentena).

Per a l’alumnat que finalitza la quarantena i encara no té el resultat de la seva PCR:  no es poden reincorporar encara. Han d’esperar a rebre’l i actuar segons les indicacions anteriors.

Tot i que les quarantenes es redueixen a 10 dies, fins el dia 14è s’han de minimitzar els contactes socials i estar pendent de si apareixen símptomes. En aquest últim supòsit s’ha de realitzar un auto-confinament immediat i consular valoració clínica.

COM PUC SABER EL RESULTAT DE LA MEVA PCR

EL RESULTAT DE LA PCR ES POT TENIR DE DUES MANERES: 

a) PER SMS ( va molt lent i no s’obté el mateix dia) 

b) ACCEDINT A LA MEVA SALUT (en la de l’alumne/a, no la del pare/mare o tutor/a). Si no la teniu activada,  heu de preparar: 

  • 2 dispositius (un ordinador i un mòbil o dos mòbils) perquè un és per consultar  com es fa (adjuntem dos fitxers explicatius…) i l’altre per anar activant-la.
  • La targeta sanitària del vostre pare/mare/tutor/a i la vostra (perquè us demanaran dades)
  • El NIE o DNI del vostre pare/mare/tutor/a i el vostre (perquè us demanaran dades) 

Poden PASSAR TRES COSES: 

• Si el pare/mare/tutor/a la té i vosaltres també, ja podeu consultar el resultat 

• Si el pare/mare/tutor/a la té però vosaltres no, heu de seguir el full PER DONAR D’ALTA ALS MEUS FILLS A LA MEVA SALUT. 

• Si no la té ni el pare/mare/tutor/a ni vosaltres, heu de seguir primer el full PER DONAR D’ALTA AL PARE/MARE/TUTOR/A A LA MEVA SALUT i després PER DONAR D’ALTA ALS MEUS FILLS A LA  MEVA SALUT.

Per donar d’alta a l’adult/a (pare/mare/tutor/a)
Per donar d’alta als fills/es.

Informació vaga professorat 9 i 15 d’octubre de 2020.

Benvolgudes famílies,

Els informem que, segons el comunicat que hem rebut dels Serveis Territorials d’Educació al Vallès Occidental, les organitzacions sindicals Sindicat de Professors de Secundària (ASPEPC-SPS) i Federació d’ensenyament de la Confederació General del Treball (CGT) han comunicat dues jornades de vaga en l’àmbit de Catalunya per als dies 9 i 15 d’octubre de 2020, de tot el dia.

En compliment dels serveis mínims, el centre romandrà obert durant el seu horari habitual per tal d’atendre a l’alumnat que hi assisteixi. Aquest alumnat serà atès pel professorat que no faci vaga i pel personal de direcció que compleixi els serveis mínims (a l’espera d’allò que estableixi el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, a secundària, els serveis mínims són d’1 membre de l’equip directiu).

L’alumnat que no hi assisteixi ha de justificar la seva absència fent servir un dels nostres sistemes de justificació d’absències (justificació en paper, correu electrònic o correu ieduca).

Atentament,

J. Diego López García

Director Institut Montserrat Miró i Vilà

Montcada i Reixac, 7 d’octubre de 2020

REUNIONS FAMILIES-TUTORS/ES (FORMAT TELEMÀTIC)

Benvolgudes famílies,

Per tal de tractar temes relacionats amb el funcionament del curs i tenint en compte la singularitat d’aquest  per la situació del Covid creiem adient convocar, el més aviat possible,  una reunió amb les famílies de  cada grup-classe amb el seu tutor/a.

El calendari de reunions serà:

– Dimecres 16 de setembre a les 18:00h per:

  •  2ns d’ESO.
  •  3rs d’ESO.
  •  4t A d’ESO.

– Dijous 17 de setembre a les 18:00h per:

  •  1rs d’ESO.
  •  4rB, 4tC, 4tD, 4tE i 4tF.
  •  1rs i 2ns de Batxillerat.

Les reunions seran en format telemàtic a través de la plataforma GOOGLE MEET. Es pot fer a través d’un ordinador o des d’un dispositiu mòbil (cal baixar l’app Google Meet).

Amb suficient antelació a la reunió el/la tutor/a del vostre fill/a us enviarà un correu electrònic amb l’enllaç a la reunió.

Salutacions

Equip directiu