El llibre del mes: gener 2020

GENER 2020

EL RETORN DE SHERLOCK HOLMES. RELATS, III  ARTHUR CONAN DOYLE

Sinopsi: 

Aquest volum reuneix algunes de les històries més conegudes de Sherlock Holmes, entre les quals «La casa deshabitada», «Els ballarins», «El ciclista solitari», «Els sis Napoleons» i «La segona taca», que clou el volum.
Conté un epíleg de Josep Lluís Martín Berbois amb documentació inèdita sobre els relats que apareixen en aquest volum.

DESEMBRE 2019

El príncep de la Boira,  Carlos Ruiz Zafón

Sinopsi: 

La família Carver es trasllada a viure a una nova casa situada en un poblet petit al costat del mar per culpa de la guerra que hi ha a la ciutat. En Max, el protagonista, que acaba de fer 13 anys, coneix en Roland, un noi de setze o disset anys amb qui de seguida es fa amic i van a bussejar junts amb la germana gran d’en Max, l’Alícia. La casa nova resulta ser molt misteriosa i es diu que fa temps, allà hi vivia una parella amb un fill, en Jacob, que va morir ofegat a la platja.

Els tres amics van voler conèixer el passat de la casa, ja que despertava gran intriga, i van anar a veure l’avi d’en Roland, que vivia des de feia molt temps al far i sabia tota la història. En Víctor Kray els va explicar que de petit, en Caín o Príncep de la Boira, un mag malèfic, va complir un desig al seu amic (d’en Víctor) però ell, com que no li va tornar el favor, el va matar. En Kray, es pensava que ja no tornaria a veure en Caín, però es van retrobar en una fira on ell anava amb un amic de la universitat. El seu amic li va demanar en Caín que volia casar-se amb la noia que li agradava i a canvi li prometia el seu primer fill.

 

NOVEMBRE 2019

Cicatriz,  Juan Gómez-Jurado

Sinopsi:

Simon Sax podría ser un tipo afortunado. Es joven, listo y está punto de convertirse en multimillonario si vende su gran invento -un asombroso algoritmo- a una multinacional. Y, sin embargo, se siente solo. Su éxito contrasta con sus nulas habilidades sociales.

Hasta que un día vence sus prejuicios y entra en una web de contactos donde se enamora perdidamente de Irina, con la inexperiencia y la pasión de un adolescente, a pesar de los miles de kilómetros que los separan. Pero ella, marcada con una enigmática cicatriz en la mejilla, arrastra un oscuro secreto.

 


OCTUBRE 2019

La dona de gris, Anna Maria Villalonga
Editorial: Llibres del delicte

Sinopsi:

Una dona normal i corrent, sense cap atractiu especial, en definitiva, una dona grisa, amb un mocador al coll, és observada i assetjada per un home… Una persecució pel barri de Sants, per la Barcelona més anònima i grisa, però alhora, és l’escenari d’una novel·la intensa, plena de profunditat psicològica i girs inesperats. Un viatge a l’interior d’uns personatges aparentment anodins superats cruelment per la realitat que els envolta.
No us perdeu la primera novel·la d’aquesta autora, que ha superat qualsevol expectativa i ha deixat els lectors amb ganes de seguir llegint-la.

Informació de la Riuada solidària al Francolí

Com ja sabeu degut als forts aiguats que hem sofert, les companyes del CRP de la Conca de Barberà ens han demanat que us fem arribar aquesta informació per fer si podem fer difusió d’aquesta  acció solidària.

La Riuada solidària al Francolí és una iniciativa que neix de la resposta ciutadana per ajudar econòmicament els damnificats per la riuada del riu Francolí amb l’objectiu de servir d’empenta per revifar els negocis locals i refer les parts afectades.

Es poden fer donatius per ajudar els damnificats de la riuada del Francolí. Tota la informació aqui: RIUADA SOLIDÀRIAhttps://riuadasolidaria.cat/

 

També es pot participar als caps de setmana d’activitats solidàries que tindran lloc els dies 23 i 24 de novembre a l’Espluga i el 30 de novembre i l’1 de desembre a Montblanc. Hi haurà propostes de tots els estils i per a tots els públics en què es comptarà amb l’entrega del

teixit associatiu del municipi i s’obrirà a altres col·lectius i persones que s’hi vulguin sumar.

Hashtags oficials: #RiuadaSolidària #Francolí

Georgina Canales Barnola

Servei d’Innovació, Xarxes i Serveis Educatius

100 anys TERESA PAMIES

LA FUNDACIÓ CULTURAL MONTCADA Amb la col·laboració del Servei Local de Català us invita a la xerrada amb motiu de la commemoració  dels “ 100 anys TERESA PAMIES” donarà al seu local social (carrer Major 47) el dia 24 d’octubre a les 19:30 h, la reconeguda escriptora, periodista i filòsofa, MONTSE  BARDERI sota el títol “Teresa Pàmies, un passeig per la seva vida i la seva obra”.

programa_any_pamies