Preguntes freqüents sobre la COVID-19

Benvolgudes famílies,

A la portada de la pàgina web del centre teniu informació de la Normativa d’accés al centre i accés a diversos enllaços d’informació per estar al dia de la gestió de la COVID-19.

És important que consulteu la informació de les pàgines web Salut/Escola i Escola Segura de la Generalitat, per tal que estigueu informats i així es pugui actuar coordinadament i amb seguretat si es produeix un cas de sospita o un cas positiu entre el personal o l’alumnat del centre.

Aquí teniu un recull de la informació actualitzada que hem considerat més rellevant.

Què he de fer si hi ha un cas positiu a la classe del meu fill o filla?

Un cop la persona que ha estat positiva per COVID-19 ja s’ha aïllat de la resta del grup:

L’alumnat pot continuar al centre fins que s’acabi la jornada lectiva. (tot i que des del centre sempre procurem informar a les famílies si el cas s’ha detectat a la tarda o bé enviar-les cap a casa durant el matí a partir de la recomanació de la gestora COVID del nostre centre.)

S’extremaran les mesures perquè el grup estable no tingui contacte amb altres grups.

Des del centre educatiu s’informarà a les famílies del lloc i l’hora en què es faran les proves PCR de control. Sempre que sigui possible, es desplaçarà una unitat mòbil al centre. L’alumnat, el dia de la prova PCR pot venir acompanyat o no a l’institut, però entrarà sol al recinte del centre per a fer-se la prova i sortirà cap a casa un cop finalitzada aquesta. Per consultar el resultat de la PCR registreu-vos a La meva salut,

Un cop acabin la jornada a l’escola o a l’institut, els alumnes han d’anar directament a casa per iniciar la quarantena (no poden realitzar les activitats extraescolars).

Els pares, mares, germans o germanes no han de fer quarantena: “els contactes dels contactes no són contacte”. Només hauran de confinar-se si la prova de control del fill o filla surt positiva.

Què he de fer si el meu fill o filla té símptomes fora de l’escola?

Si els símptomes apareixen fora de l’horari escolar contacteu amb el vostre CAP de referència. Una via per fer-ho és l’eConsulta de La Meva Salut.

 Si són símptomes greus, truqueu al 061 o aneu al Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP).

Recordeu que, en cap cas, el vostre fill o filla pot anar a l’escola amb símptomes de COVID-19. Consulteu la normativa de centre

Què he de fer si hi ha un “cas sospitós” i/o positiu a la família?

Cas sospitós és quan una persona té símptomes de COVID-19 i està pendent d’obtenir els resultats d’una prova PCR.

 Els familiars convivents que pertanyin a l’àmbit escolar (germans i pares i mares que siguin professors) han de fer quarantena a l’espera dels resultats de la PCR del cas. Si el resultat és negatiu: els convivents poden tornar a l’escola.

Quin és el protocol per tornar a l’escola després d’una PCR?

Per a l’alumnat que han donat  negatiu en la prova PCR: La quarantena finalitzarà segons el dia indicat per epidemiologia (generalment 10 dies des del contacte amb el positiu). Per tant, el següent dia lectiu es podran reincorporar a l’institut, sempre i quan no presentin símptomes les últimes 72h.  

Per a l’alumnat que ha donat positiu en la prova PCR: no es podran reincorporar i hauran de seguir les instruccions de Salut (pel que respecta a la quarentena).

Per a l’alumnat que finalitza la quarantena i encara no té el resultat de la seva PCR:  no es poden reincorporar encara. Han d’esperar a rebre’l i actuar segons les indicacions anteriors.

Tot i que les quarantenes es redueixen a 10 dies, fins el dia 14è s’han de minimitzar els contactes socials i estar pendent de si apareixen símptomes. En aquest últim supòsit s’ha de realitzar un auto-confinament immediat i consular valoració clínica.

COM PUC SABER EL RESULTAT DE LA MEVA PCR

EL RESULTAT DE LA PCR ES POT TENIR DE DUES MANERES: 

a) PER SMS ( va molt lent i no s’obté el mateix dia) 

b) ACCEDINT A LA MEVA SALUT (en la de l’alumne/a, no la del pare/mare o tutor/a). Si no la teniu activada,  heu de preparar: 

  • 2 dispositius (un ordinador i un mòbil o dos mòbils) perquè un és per consultar  com es fa (adjuntem dos fitxers explicatius…) i l’altre per anar activant-la.
  • La targeta sanitària del vostre pare/mare/tutor/a i la vostra (perquè us demanaran dades)
  • El NIE o DNI del vostre pare/mare/tutor/a i el vostre (perquè us demanaran dades) 

Poden PASSAR TRES COSES: 

• Si el pare/mare/tutor/a la té i vosaltres també, ja podeu consultar el resultat 

• Si el pare/mare/tutor/a la té però vosaltres no, heu de seguir el full PER DONAR D’ALTA ALS MEUS FILLS A LA MEVA SALUT. 

• Si no la té ni el pare/mare/tutor/a ni vosaltres, heu de seguir primer el full PER DONAR D’ALTA AL PARE/MARE/TUTOR/A A LA MEVA SALUT i després PER DONAR D’ALTA ALS MEUS FILLS A LA  MEVA SALUT.

Per donar d’alta a l’adult/a (pare/mare/tutor/a)
Per donar d’alta als fills/es.
Bookmark the permalink.

Comments are closed.